fatiguant..

Det talas från höger och vänster om grupper och om kriminalitet,
och ryggmärgsreflexen hos dom flesta av oss slår ifrån, som sig bör, när det börjar läggas stort fokus på etnicitet. För ingen har väl kunnat undgå krönikan av Per Gudmundson och efterspelet som har följt på den. En krönika som Dilsa Demirbag-Sten redan har gett svar på tal på, och jag är alldeles för oinsatt i statistiken för att egentligen ge mig in i diskussionen mellan dom två.

Vad jag reagerar starkt mot är all den identitetspolitik som dom flesta debattörerna envisas med att föra och än mer i den efterföljande debatten och värst är som vanligt dom två kollektivistiska partierna SD och Vs sympatisörer. Det talas om grupper som statiska objekt predestinerade att repressentera ett synsätt och att vara antingen offer eller gärningsmän.
Ett återkommande tankefel som är kopplat till det synsättet hos just nationalister är att räkna på när deras livsstil beräknas vara utkonkurrerad och visst har jag, som identifierar mig med vallonska 1600tals seder & traditioner, förståelse för den oron.
.
I hela debatten har en diskussion om livsåskådning, individen och det personliga ansvaret uteblivit. Dessutom handlar Gudmundssons osmakliga avrundning i artikeln ”Det bästa vore om de ledande partierna tog väljarnas oro på större allvar” egentligen om vår rättstat och det låga förtroendet den har, även om han själv inte förstår det. För jag undrar om ursprung eller bostadsområde verkligen gör någon skillnad för det brottsoffer som ser sin förövare gå fri pga straffrabatt eller liknande?!?

Det handlar om livsåskådning och människosyn, och här kan staten göra en väldig skillnad bl a genom utbildning av nyanlända och se till att få ett slut på det normativa mångkulturalistiska tramset, snarare än att stänga gränsen för folk i allmänhet och för den som är uppfostrad med efterblivna idéer och värderingar i synnerhet.

Många fler än uttalade nationalister verkar tro att vårt öppna, fria och demokratiska samhälle och våra rättigheter har tillkommit av sig självt för att svensken är så unik, när det i själva verket handlar om importerade briljanta idéer och ståndaktiga individers kamp, särskilt under dom senaste femtio åren..
Jag tänker då främst på kvinnors, HBTpersoners och barns rättigheter, rättigheter som ofta ifrågosätts av samma personer som glädjeligen använder dom som slagträn mot det främmande.
Men långt innan dess fick svenskarna kämpa till sig dom grundläggande fri-och rättigheterna, vilka främst är till för att skydda individen från staten:

  • religionsfrihet
  • yttrandefrihet
  • äganderätt
  • informationsfrihet
  • mötesfrihet
  • demonstrationsfrihet
  • föreningsfrihet

Sedan tillkom FNs dokument om dom mänskliga rättigheterna vilka är till för att skydda individen från majoritetens godtycke om demokratin går fel, även om kollektivister i stor grad förespråkar den formen av demokrati.

Fast först och främst är det vår uppgift att i vår vardag försvara det öppna samhället och den människosyn som säger att vi alla är olika men lika i vår okränkbarhet och inte respektera någon rangordning av människors värde oavsett vilken livsåskådning som argumenterar för det. (Religion, filosofi, vidskepelse, ideologi)
För all mänsklig kultur handlar om livsåskådning och ja, jag anser att det finns bättre och sämre sådana, där den västerländska individualismen är överlägsen all annan eftersom den ger dig rätten att forma ditt liv efter eget huvud även om du envisas med att skaffa någon som gör det åt dig men t o m då är du fri att välja..
Lika viktigt är det att vi står upp mot särlagstiftning och sådan särbehandling som när det blundas för att unga flickor gifts bort, blåmärken på små barn , könsseparerad undervisning eller godkänns att byäldste eller mystiker bjuds in och för talan vid familjekonflikter eller sjukbesök med förklaringen att ”dom är sådana”. För det ÄR rasism om något och fortsätter att befästa idén om ”svensken och främlingen, vi och dom”…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: