den blinda fläcken..

Fyra av Kambodjas bödlar står inför rätta.
Det är gamlingar, tre män och en kvinna och visst kan man ha invändningar mot att åtala åldringar och sjuka men man måste förstå att det inte straffen som är det viktigaste när det kommer till förtryckare som dessa, utan rättvisan. Som diktator, bödel och förtryckare ska du veta att allt du gör och har gjort en dag kommer att hinna ikapp dig…

Kambodja är ett av dom länder som slets sönder av det kalla kriget. USAs kriminella bombninger av landet under Vietnamkriget och en impopulär diktator, finns det några andra?!?, ledde fram till röda khmerernas maktövertagande och experiment för att, som i vanlig ordning, skapa den nya människan. Ett experiment som tog livet av mellan 1,5 – 2 miljoner människor..

Men än idag lider många av ”kalla krigsskadan” där man blundar för vad ens kompisar gör och gjort, där allt ansvar ligger hos den upplevda antagonisten och där det inte existerar några nyanser utöver den svartvita absoluta sanningen. Allt för ideologin (& realpolitikens) skull..


(Stefan Lindgren)

Ett förhållningssätt som jag tycker är både osmakligt och tröttsamt, och som vi dessutom ser prov på igen med ”Ship to Gaza 2.0”.
Personligen anser jag att hela ”ship to..” är ett jippo för övervintrade 68-or som nu åter fått en mening med sina liv efter den ideologiska kollapsen -89, men min invändning bygger på att dom gömmer sig bakom ordet ”solidaritet” och tal om förnödenheter när det egentliga skälet är att söka konfrontation och i vanlig ordning se till att västerlänningar tar huvudrollen i en utomeuropeisk konflikt. Däremot har jag ingenting mot initiativet som sådant utan det jag menar är att om förnödenheterna vore prio ett så skulle man acceptera möjligheten att föra in det i Gaza via befintliga kanaler. Så stå då istället för att det är konfrontationen som är målet, en ståndpunkt som förvisso riskerar att minimera sympatierna om något mot förmodan skulle ske men det vore ärligare..
Inmurningen av Gaza är vidrig, om än förståelig med tanke på raketbeskjutningarna, och även om många Israelvänner försöker definera muren som en ”skyddsbarriär” så är den precis som för människorna bakom Berlinmuren en instängningsbarriär..och ett brott mot allt vad anständighet heter.

För drygt tre månader sedan stoppades det här fartyget på väg till Egypten och gränsen mot Gaza, något jag hoppas flotilljan är medveten om med tanke på den ökade risken för en konfrontation..


(Ms Victoria var även på nyheterna för 2 år sedan då somaliska pirater tog skeppet.)

Sedan tillkommer problemet Hamas med dess medeltida världsbild och ovilja till kompromiss omöjliggör nästan helt evt. fredsförhandlingar för trots allt vägrar man erkänna Israel och om du orkar läsa Hamas partiprogram/stadga var då lite extra observant vid artikel 6:

”..strävar efter att höja Allahs banér över varje centimeter av Palestina, för under islams beskydd kan anhängare av alla religioner samexistera i säkerhet och trygghet när det gäller deras liv, egendom och rättigheter. I avsaknad av Islam kommer strider att vara förhärskande, förtryck att spridas, ondskan vara förhärskande och schismer och krig kommer att utbryta…”

Artikel 8:

”..Allah är dess mål, Profeten dess föredöme, Koranen dess konstitution; Jihad är dess väg och döden för Allahs sak är den mest upphöjda av dess önskningar.”

Artikel 13:

”..initiativ och så kallade fredliga lösningar och internationella konferenser står i strid med den Islamiska Motståndsrörelsens principer.”

..osv.. (hörde jag ett: fascist, någon?)
Ni förstår nog hur svårt det måste vara att ha att göra med en sådan här rörelse. Vi gnäller över att vi har ett parti som SD i riksdagen, men SD ställer ju faktiskt upp på dom demokratiska spelreglerna och, minst lika viktigt, för dom mänskliga rättigheterna..
(än så länge, vill man gärna lägga till.)
Och i veckan som var attackerades FNs byggnad i GAZA i samband med att krav ställts på Hamas om att framföra bevis för att den, sedan 5år tillbaka, kidnappade israeliska soldaten Gilad Shalit är i livet..
..något Hamas vägrar gå med på, märkligt nog.
(förutsatt att han är vid liv)


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: