att våga trampa på ömma tår..

Sara Mohammed skriver på Axess om ”Dubbla budskap om integration”
där hon attackerar kulturrelativismen och dom ”goda” intentioner i Sverige som uppmuntrar till fortsatt hedersförtryck och könsapartheid.
Som representant för ”Glöm aldrig Pela och Fadime” (har du möjlighet, bli då Sponsor eller Månadsgivare) har hon varit minst sagt delaktig  i att föra upp hedersproblematiken på den politiska dagordningen, men tyvärr inte tillräckligt högt upp än..

Artikeln..

Hon avslutar den med en fem punkter lång önskelista..

Mot denna bakgrund har riksföreningen ”Glöm aldrig Pela och Fadime” sammanställt en önskelista till den nya integrationsministern:

1. Riv upp den integrationspolitik som baserar sig på kulturrelativistiska perspektiv, där man till varje pris inte vill stöta sig med företrädare för olika kulturer och religioner som kränker barnens rättigheter.

2. Se till att – så som Fadime tidigare föreslog – alla som kommer till Sverige får en gedigen utbildning i jämställdhet och barns rättigheter. Kräv att en sådan utbildning blir obligatorisk och baserad på insikten om att ”svensk” jämställdhet på många sätt är den absoluta motsatsen till de ”irakiska” eller de ”somaliska” varianter som idag omhuldas av många representanter för hederskulturer, vilka uppfattar Sverige som ett djupt omoraliskt land. Integration handlar om mer än utbildning, språk och jobb. Pelas farbröder som hedersmördade Pela och har dömts till livstidsstraff i Sverige var högutbildade; de hade jobb och kunde svenska språket.

3. Stäng de religiösa friskolor som fungerar som plantskolor för könssegregering. De utbildar barnen i religionen och inte om religioner. Skolor och utbildningsväsende bör hållas skilda från tusenåriga trosföreställningar som kräver kvinnlig underkastelse.

4. Förbjud slöjan, åtminstone för barn och i skolan. Sverige bör inte bidra till könsapartheid för invandrarbarn. Religion bör vara inskränkt till det privata planet och till att gälla vuxna.

5. Integrationsministern Erik Ullenhag måste inse att det har lett mer till segregation än integration med den förda projektpolitiken, där man från olika myndigheters sida har lämnat över ansvaret till etniska och religiösa invandrarorganisationer. Dessa organisationer har, med sina bidrag på flera miljoner kronor om året, främst lyckats underblåsa en utveckling i riktning mot små enklaver som står i motsättning till det svenska majoritetssamhället.

För att motverka detta behöver departementet knyta till sig en liten elitgrupp av modiga, engagerade, erfarna och kunniga kvinnor och män utan kopplingar till religiösa och etniska klanledare. Först då kan man ta upp kampen mot hederskulturer på allvar och avskaffa mödomskontroller och hedersvåldet i Sverige. Som bonus skulle Sverigedemokraterna få färre röster.

Dagens: Tom Petty – Free Falling

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: