Förvirro..

En märklig text, som än mer märkligt nog refuserades av DN debatt, om abort..
Där känslovarelsen Birro går till strid för livet och i vanlig ordning är den kolbaserade varelsen Homo Sapiens liv mer värt än dess kusiner ”övriga djur” i abortkritikerns, som argumenterar för det ”okränkbara livet”, värld..

Inledningsvis tar han med oss på en resa i sin egna smärtfyllda historia, för vilken gång i ordningen vet jag inte, för att få oss i rätt stämningsläge, antar jag, i tron att hans frö av misstro mot den fria viljan ska kunna slå rot..

”..det betydde att de tog mig på allvar. Det betydde också att de tog mitt döda barn på allvar..det finns inget heligare än liv. Inte ens döden är heligare.”

Sedan börjar hans agenda lysa igenom..

”Svensk verklighet med generös (och ofta slarvig) abortlagstiftning har de senaste åren kommit på kollisionskurs med den nya medicinska verkligheten. Eftersom aborträtten av någon anledning anses som en kvinnlig rätt är den för alltid gjuten i eld och sanning..”

Av någon anledning är det ju kvinnans kropp vi talar om, men det är som bekant ingen självklarhet på alla platser i vår värld och här i Sverige har den bara varit det i ett halvt sekel eller så..
Men, invänder någon, han vill inte förbjuda abort han vill bara diskutera detaljerna kring den, någonting som jag inte är lika övertygad om må hända för att jag har förkunskapen om hans nyfunna katolicism..

Näe Birro, kan vi komma överens om att du och de dina, i den här frågan, lever era liv efter era regler och synsätt men håller fingrarna borta från alla andras livmödrar, tack..

Det vi idag ser runt om i världen är den nygamla konflikten mellan civilisation och primitivism( individualism vs kollektivism) och när primitivismen har vind under vingarna blir kvinnan, som alltid, första offret. För det börjar med att diskuteras veckogräns och rätt vad det är så måste våldtäktsoffer ansöka om abort..

(Jag väljer medvetet att inte diskutera om när ett foster blir barn,
bl a här kan du följa den diskussionen..)
Annonser

2 svar to “Förvirro..”

  1. Hej! Spännande text. Väldigt estetisk blogg du har!

    Ja, det vore väldigt skönt att slippa gränsdragningsdiskussionen. Det blir väldigt förvirrat. Men någon måste väl ta den också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: