lägg ner, curlingföräldrar lägg ner..

Sakine Madon skriver klokt i dagens Expressen om den äggkastande ynglingen som fick utstå den arge husägarens hämnd i form av sitt eget ägg mosat i sitt eget ansikte och hur vårt rättstänk i det här landet har börjat spåra ur..

”Domen är typisk för ett samhälle där det anses fel att ge igen”

Husägaren, som alltså har fått sin fasad nedsmetad med ägg har blivit dömd till dagsböter för sin reaktion på trakasserierna..vad är det för fel på dagens föräldrar? Polisanmäler allt där ni uppfattar era barn som offer och litar blint på barnens oskuld, minns ni inte själva vilka ni var i den åldern? ögontjäneriet, omdömeslösheten och självcentreringen -det var därför era föräldrar fanns där, som den fostrande motpolen..

”..ungdomarna sprang gissningsvis hem till sina curlingföräldrar som genast skissade på en anmälan. Och rättsväsendet har mycket riktigt ställt sig på äggkastarnas sida.
Den som blev utsatt – husägaren – skulle med andra ord ha gillat läget. Det blir inte bättre av att åklagaren Per Lind betonar att ”ynglingen var dessutom äggallergiker och blev röd i ögonen”. Då var det väl en bra läxa; är du allergisk mot ägg är det bevisligen olämpligt att leka med ägg..”

Vilka sorts medborgare vill vi se egentligen?

”..Självfallet har folk inte rätt att göra vad som helst mot någon som gjort fel. Barn och unga ska busa och leka utan att vuxna jagar dem med k-pistar. Men kastar man som ungdom ägg mot folks hus får man faktiskt tåla lite utan att det blir en rättssak.
Husägaren som bjöds på haglande ägg ska inte behöva betala 11 400 kronor. Däremot borde ­ungdomarna och deras föräldrar dömas att städa upp intorkat illaluktande ägg på minst en nergeggad fastighet.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: