liberala fascister..?!?

EDL, English Defense League, är en märklig rörelse, den är sprungen ur den engelska huliganrörelsen och upplever sig bekämpa ”den muslimska koloniseringen av U.K.”
Den utgörs i huvudsak av unga rakade vita män men det som skiljer den från tidigare och andra högerextrema rörelser är att den inkluderar minoritetsgrupper som homosexuella och talar om liberala fri-och rättigheter, vilket gör den svår att avfärda som ytterligare en nynazistisk rörelse.
Med ledare som är väldigt måna om att rörelsens kritik av Islam, sharia och sådant den upplever som icke-kompatibelt med ”brittisk kultur” ska framstå som saklig och utan rasistiska undertoner, något som fotfolkets kravaller och aktioner solkar ner..
Det råder ingen tvekan om att rörelsen är fylld av rasister, vilket inte är detsamma som att det är en rasistisk organisation även om jag bestämt tror att omfamnandet av minoriteter snarare handlar om möjligheten att retas med Islamister och muslimer, jag tänker då främst på grundandet av Judiska-och gaysektioner..
Lite som under det kalla kriget då den kristna identiteten i USA blev en symbol för att man var i opposition till det ateistiska Sovjet.

Rädslan för det främmande är inget nytt, inte heller romantiserandet om en tid som aldrig varit eller vålds-och machodyrkandet för det har ju alltid varit centralt hos fascisten men det som känns lite märkligt är att vi har kommit så långt att t o m våra högerextremister omfamnar dom individuella fri-och rättigheterna..även om dom så uppenbart inte förstår att det är just pluralismen och öppenheten som skapat det moderna och framgångsrika U.K.

”The smallest minority on earth is the individual. Those who deny individual rights cannot claim to be defenders of minorities.”
-Ayn Rand

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: