Glad Lidice alla..

SvFF:s disciplinnämnd har fastställt slutresultatet i den avbrutna matchen Syrianska-AIK till 3-0. AIK ska även betala 150.000 kr i böter..

Det är inte enbart för att jag är Gnagare som jag är så oerhört trött på dessa kollektiva bestraffningar som Lagrell med anhang sysslar med, men, invänder någon, det är ju riktat mot klubbarna.
Visst, för dom utgörs ju inte av sina medlemmar( än så länge måste idrottsklubbarna, enligt RF:s stadgar, äga minst 51 procent av sina aktiebolag) och straffet går ju inte på något vis ut över dom som anhanget definerar som ansvariga för ”den positiva läktarkulturen” eller över spelarna som sköter sig exemplariskt för den delen. 

Kollektiv bestraffning vilar ju till viss del på förhoppningen/förväntan att det ska skapa ett korrigerande beteende från omgivningen när verkligheten snarare är den att det skapar en motvilja, fråga vilken Zigenare som helst, mot SVFF( i det här fallet) och till viss del ett samförstånd mellan dom olika grupperna, för att inte tala om hur det faktiskt boostar ligisternas självbild som ”dom som påverkar och avgör”.

Förvisso är ju det här ett tillvägagångsätt som är vanligt i vårt öppna samhälle, dels vill jag påminna mig om att NK minsann tvingades ha öppet efter mordet på Anna Lind men att man förbjöds släppa in kunder i varuhuset, utöver ett ohyggligt bötesbelopp, eller alla dom ggr misshandel och skadegörelse inne på- och utanför nattklubbar och krogar lett till skadestånd för krögaren ”för bristande säkerhet”, eller?
Det är verkligen skönt att vi har frångått principen om att var och en skall bedömas efter sina egna handlingar, det började bli ohållbart där ett tag, för vad skulle sådana som Åkesson och Ohly säga om en värld befolkad av individer..

Det finns så många fler invändningar men jag orkar inte, däremot har jag förslag på en enkel lösning…
Nämligen att ordna så att alla biljetter säljs via ticnet och liknande och att varje biljett kopplas till ett personnr, personen tvingas alltså legitimera sig vid uthämtning av dom, och på så vis blir personen ansvarig för vad som sker på sin numrerade plats, även om det var brorsan som kastade..

 

ps. jag kan för övrigt tipsa om Rea på Helsingborgströjor,
så ska nån med på nästa match..?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: