symboLik

Ni kommer inte få se några nedsläckta lampor i min lägenhet ikväll och varför, jo, främsta invändningarna jag har är dom samma som Norberg sammanfattade  i en Metrokrönika förra året. Så, jag väljer att länka till den i stället för att skriva en längre text..

”..det går inte att hitta en mer idiotisk symbol än att släcka ljus. I alla tider har den starkaste symbolen för mänskligt framsteg varit ljuset.” 

Människans största hot är bristen på elektricitet. I sina studier om ”ekologiska fotavtryck” pekar WWF ut länder som Haiti, Afghanistan och Kongo som föredömen. Det är också länder där folk dör för att de inte har elektricitet. Det gör att de inte kan driva pumpar som ger säkert vatten, och gör att de måste elda inomhus för att tillreda maten, vilket ger ödesdigra lung- och andningssjukdomar. Byar i Bangladesh med elektricitet har 35 procent lägre barnadödlighet än de utan. 100 barn dör varje dag i landet därför att Earth Hour är ett kroniskt tillstånd för dem.”

”..inte lösa miljöproblemen genom att begränsa energitillgången. Det är inte heller det mest effektiva. Vi behöver i stället bättre teknik och grönare energikällor.”

Dagens: Manic Street Preachers – Dead Trees and traffic Islands

Annonser

Ett svar to “symboLik”

  1. …och istället för elektriska lampor så tände folk stearinljus, vilka inte heller är särskilt snälla mot miljön. De billiga sorterna som inte är gjorda av ren stearin, sprider dessutom farliga kemikalier då de bränns upp och är med andra ord farliga för hälsan.

    MEN, detta jippo får oss att prata om problemen och gör att människor blir ”mer upplysta” i ämnet och det är bra skit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: