onda begär..

För ett tag sedan varnades det för att SD skulle få utse nämndemän i våra domstolar, vilket är helt enligt våra demokratiska spelregler,  en helt och hållet befogad oro för vad det kan komma att innebära när den uttalade rasismen tar plats i den demokratiska institution som ska garantera alla medborgares rätt till en rättvis rättegång..
Utan tvekan är den outtalade rasismen/homofobin/kvinnoföraktet redan representerad i våra domstolar och främst kanske av just våra nämndemän dvs oftast representanter för dom politiska partierna. Personligen är jag helt emot det här systemet med nämndemän, jag vill endast se juridiskt utbildad personal i våra domstolar främst för att säkra en rättvis rättegång. Ska vi behålla nämdemän så anser jag att uppgifter som visar att en person inte delar den människosyn och/eller syn på Svensk lag som utgör stommen i vår rättsstat, ska ligga personen i fatet och att denne  inte ska kunna beviljas tjänst som nämndeman..
(Regelverket finns men verkar inte användas.)

Ett exempel är Nationaldemokraternas nämndeman Mattias Karlstrand som på partiets hemsida beskriver homosexualitet som en sjukdom.
I ett annat fall, där kritiken inte varit lika högljudd annat än lokalt, handlar det om en uttalad homofob. Ayoub Chibli som representerar Socialdemokraterna, trots uttalat stöd för sharia, och som nu blivit beviljad en plats som nämndeman. Hans homofobi ursäktas som ofta med att religiösa människor har rätt att kränka andra pga en text i någon gammal bok, som skrevs av medeltidsmänniskor som visste bättre och mer än vad vi gör idag trots att dom bodde i tält och lerhyddor i en öken någonstans..dessutom tar han sig rejäla friheter när han påstår att alla muslimer delar hans syn.

Min fråga kvarstår sedan tidigare inlägg, varför anses rasism så mycket värre än sexism och homofobi?

Vi människor har begär. De kan gå i onda och goda riktningar. Det här är onda begär..
Det står ännu tydligare i Koranen än i Bibeln om detta, i berättelsen om Sodom och Gomorra. Homosexuella handlingar är ogärningar…
..Vad skulle hända om en svensk imam sade att han kunde tänka sig att viga bögar och lesbiska?
– Jag vet inte hur mycket stryk den personen skulle få. Han skulle få löpa gatlopp.

– Vissa saker kan man resonera kring. Du och din lärare kan ha en diskussion, ni kan tycka olika. Du och dina föräldrar kan också ha det. Det är demokrati. Men relationen mellan mig som troende och min Gud är inte demokratisk. Hans ord är inte förhandlingsbara. Du hör och du lyder. Det är den viktigaste principen i islam.

Varsågoda Mattias Och Ayoub, Dagens går till er: Sebastian – Sin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: