kristusdemolerarna..

Högern kan vara en minst lika stor kålsupare som vänstern när det kommer till synen att ett önskvärt beteende hos medborgarna ska tvingas fram genom regleringar och lagar och att det är acceptabelt att staten får mer inflytande över våra liv. Det här är väldigt tydligt i fallet med KDs förslag om en morallag, den s.k. CivilKurageslagen. Partiet ser inga problem med att tvinga människor att agera ”bra” med hot om repressalier om tvekan skulle uppstå, vilket iför sig är helt logiskt med tanke på att partiet hämtar inspiration från en text som hotar med all världens kval om en väljer att ha annan fantasikompis..
Invändningarna mot förslaget har varit många och har kommit från flera olika håll, bl a menar experter att finns det en överhängande risk att människor drar sig för att vittna då det skulle kunna peka utan dom själva som ”för passiva”, statistik från Amerikanska delstater som har infört det visar samma nivåer som delstater utan lagen osv.

Mina invändningar handlar främst om att lagen skulle bygga på moral, en moralisk uppfattning vi alla kanske inte ens delar, och KDs syn på individen och här tittar både Moses och Abraham fram; hennes liv är inte helt ut hennes eget och hon förväntas leva ett självuppoffrande liv för gruppen.
Hon är feg, osolidarisk och en egoist, i ordets fulaste mening, utan guidning.
Att hon redan idag, utan politiska initiativ, gör gott det råder det ingen tvekan om och om man vill uppmuntra svensken till att vara en bättre medmänniska så tror jag snarare på sådana här initiativ..

För övrigt finner jag det alltid lika roande när kristna, som förespråkar en idé om att det är dom ”rätta valen”, genomförda med den fria viljan som ger dig nyckeln till paradiset, kräver att möjligheten för lammen att göra ett ”dåligt” val ska förhindras av staten.
Jag undrar vad herr Gud tycker om den som tvingades att vara ”god”, är den välkommen in i paradiset?
I berättelsen om Sodom och Gomorra så räddade ju Gud dom få troende i dessa städer trots att dom levde i en dekadent och omoralisk miljö, är det kanske så att dagens troende inte har samma själsliga styrka eller är det helt enkelt inte lika kul att följa en massa begränsande påbud från antiken när omgivningen har så kul och att man därför likt ett barn stretar emot, för får man inte själv ha kul ska heller ingen annan få ha det..

Dagens: The ARK – It Takes a Fool..

Annonser

3 svar to “kristusdemolerarna..”

  1. Huvudet på spiken! Kanske skulle den kallas ”Seinfeldlagen” istället? Gänget från den serien blev ju (mot slutet av serien) åtalade med hänvisning till en liknande lag.

  2. Du missar en populärkultur referens. Strike one.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: