är George Lucas actrotomofil…?

Efter att nyligen ha sett om hela filmserien om Star Wars,
så väcktes en gammal misstanke till liv, nämligen att herr Lucas är Actrotomofil dvs tänder på amputerade kroppsdelar…

Efter lite tid på nätet upptäckte jag att jag inte heller är ensam om den här misstanken, men låt oss gå igenom händelserna som ligger till grund för mina misstankar:

 1. A New Hope; först C-3pos arm efter mötet med sandfolket och sedan
  Ponda Babas arm, ni vet han med blygdläppar istället för mun, inne på baren i Mos Eisley. 2st.
 2. The Empire Strikes Back; Luke amputerar armen på en Wampa/yeti/bigfoot i inledningen av filmen och i slutet får även Luke erfara hur det känns att befinna sig på fel sida av eggen då han blir av med sin högerhand. 2st.
 3. Return of the Jedi; en enda ynklig amputation under hela filmen, Vader förlorar handen när en ivrig Luke vill bonda med sin far. 1st.
 4. The Phantom Menace; är egentligen helt amputationsfri, om man inte anser att delningen av Darth Maul är en semi-amputation eller bara en som gick överstyr. 1/2st.
 5. Attack of the Clones; Obi-Wan gör en rivstart med en kopia av cantina-amputationen, eller är det cantina-amputationen som är en kopia?!?, då han amputerar Zam Wessells, Boba fetts partner, underarm. Det är egentligen i den här filmen som Anakin/Darts problem med förlorade kroppsdelar inleds då Scaramanga/Saruman/Dracula/Count Dooku med en enkel amputation av Anakins högerhand visar att gammal är äldst. 2st.
 6. Revenge of the Sith; Del 3 är som en enda lång informationsfilm för blivande kirurger. Den startar i ett rasande tempo med en Anakin som amputerar Count Dookus båda händer och fortsätter med en Anakinsignerad amputation av master Windus ena hand.
  Obi-Wan vill inte vara sämre han och inleder sin skörd med att kapa två händer för Grievous och avslutar med att amputera sin forne lärjunge Anakins båda armar och ena ben.. 8 st.

Allt som allt 15 kliniskt genomförda amputationer, författade av herr Lucas..

”Yet another in the series of Star Wars severed limbs. I’ve actually tried to talk to George about the whole reason for the severed limbs in these movies and he always just sort of smiles and chuckles and never gives me the real answer.”
— Rob Coleman

Annonser

2 svar to “är George Lucas actrotomofil…?”

 1. Fantastiskt roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: