(hed)error..

Jian-rättegången pågår i Nyköping, och Karin Östman skriver om den i dagens AB.

– Hon hade fått för sig att i Sverige får kvinnor göra som de vill. Det gick inte att få det ur hennes skalle, sa han upprört i rätten i går.

..han la ner mycket tid på att skriva ner sina tankar om hur Jian betett sig de senaste åren och packade så småningom ner pappren tillsammans med en bönematta, sin mobiltelefon och några knivar i en ryggsäck.

Heder, skam och stolthet..

Hur mycket jag än försöker så kan jag inte förstå hur en individ kan känna sig kränkt av handlingar en annan individ utsätter sig själv för..
Jag är väl medveten om att det i stora delar av världen inte anses vara individen som är samhällets minsta beståndsdel utan familjen, ett i mina ögon tragiskt och förödande synsätt. Historiskt sett är ju familjen, tillsammans med staten och församlingen, en av dom tre institutioner som utövat mest förtryck av individen och det är först när hon har erövrat den nödutgång som valfrihet innebär, som dessa institutioner kunnat övergå till något mer positivt..

”I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine”.

-Ayn Rand

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: