live..

Har suttit och följt diverse liverapporteringar från mellanöstern och jag tror/är övertygad, till skillnad från flertalet pessimisster  på olika ”tycka-till-forum” och debattsidor, att det vi upplever är en arabisk vår, en vår som i många fall påminner om Svenskt aprilväder men stenen är i rullning..

Talet om muslimska brödraskap och jihadister som ett stort hot och att vi därför ska tumma på sådant vi ser som centralt här i väst får mig att skämmas, det är dags att vi vågar vara demokrater! Jag vill minnas ett Europa som fick se sitt unga demokrati-projekt bortröstat och ersatt av fascism och nazism, medans kommunismen inte ens hade den goda smaken att spela spelet för gallerierna. Den Europeiska Demokratin förlöstes när hela världen stod i brand. (Muslimska Brödraskapet är på många sätt en grön kopia av Mussolinis fascister eller Francos falangister, och ska självklart bemötas som sådana.)

Demokrati innebär diskussion, debatt och möjligheten att få göra sin röst hörd och än viktigare den lär oss att acceptera och respektera meningsskiljaktigheter och även om det inte är ett ”fulländat” eller ens ett felfritt system så är det det bästa vi har.  Sedan har jag svårt att se att alla dessa människor som skapat den här förändringen skulle acceptera en utveckling där man bara bytte namn på regimen men ofriheten kvarstod…

..God natt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: